Studiebesök på Brån 110, Fabrik och Ateljéer

 Vännäsbygdens konstförening besökte oss lördag den 12:e maj som första stopp på deras konstresa. Det var en buss med 45 glada och intresserade konstvänner.

 

 

Jakttider och älgavgifter för jaktåret 2012/13

Länsstyrelsen har beslutat om jakttider och älgavgifter för älgjakt inom Västerbottens län för 2012/13.

Jakten börjar den 3 sptember 2012 och pågår till och med den 25 september. Därefter är det ett uppehåll i jakten. Jakten börjar igen den 10 oktober och pågår till den sista januari 2013.

Min sambo Örjan jagar också i jaktlaget och jag vet att de inte jagar första måndagen den 3 sep. utan börjar på helgen med start lördagen den 8 sept. Det kan ju vara bra för byborna att de vet om att de bara jagas älg på helgerna, samt att det är ett jaktuppehåll. 

När jakten pågår brukar de sättas upp en skylt mitt emot älgslakteriet som lyder. Jakt pågår.

Om du vill ha mer info. kontakta jaktledare Leif Strandberg, Brån 59 Tel: 070-2113566

Stegtävling i Brån

Tag chansen, utmana dig själv samtidigt som du kommer igång att motionera!

Här finns all info i PDF-format.

Har du frågor? Kontakta Ylva Hedberg Fransson, ylvahf@gmail.com 070-6322460

Betessläpp i Västra Selet 18/5

Betessläpp hos Helena Ågren i V:a Selet

Datum & Tid: fredag 18 maj 2012, kl. 12:00-14:00
Plats: Västra Selet
Arrangör: Norrmejerier

Mer information:
Vi bjuder in till betessläpp i det gröna. I väntan på att släppet ska starta kan ni gå tipsrunda och alla barn får en ballong. Vi bjuder även på bullar och lokalproducerad mjölk. Ta bara med picknickfilten!

Kom gärna i tid.

Stickkafé hos Brån 110

Under våren anordnar Limmo-design stickkafé i lokalerna på Brån 110.

Träffarna äger rum kl 18-21 den 7 maj och 21 maj . Ateljén och butiken är då öppen hela kvällen, ingen föranmälan eller förkunskap krävs. Fika, garn och stickor finns till försäljning.

Välkommen!http://www.limmo-design.se/

Nyinvigning av Brånsjöns naturreservat

Söndagen den 6 maj bjuder Länsstyrelsen in till återinvigning och fågelskådning vid       Brånsjöns naturreservat. Kl 10. 00 förrättar kommunalrådet Johan Söderling invigningen vid det nya fågeltornet. I länken nedan kan ni läsa inbjudan från Länsstyrelsen samt vad som kommer att ske under  invigningsdagen. Det ryktas om att besökare kommer att bjudas på ett Brånsjöägg från Vännäs bageri, vi ses där!!

http://www.lansstyrelsen.se/vasterbotten/Sv/nyheter/2012/pressmeddelanden-2012/Pages/aterinvigning-av-bransjons-naturreservat.aspx